För medarbetare

Vad är förmånscykel?

Förmånscykel är ett prisvärt sätt att få en bra cykel genom din arbetsgivare. Som anställd betalar du för cykeln genom avdrag på din bruttolön. Tack vare fördelaktig beskattning blir priset betydligt lägre än att själv köpa cykeln i butik.

Alla anställda i Sverige kan få förmånscykel, oavsett om de arbetar åt ett småföretag eller ett stort industriföretag. Förmånen är helt utan kostnad för arbetsgivaren.

Bikelease erbjuder alla stora märken av vägcyklar, tävlingscyklar, MTB, elcyklar, lådcyklar, hybrider med flera.

 

 

         

Vad ingår i leasingavtalet?

Det som ingår i leasingavtalet är b. la. hyran av cykel samt om du valt att köpa till tillbehör, som då adderas i den totala summan för hyresupplägget. Exempel på tillbehör är: hjälm, skärmar, pakethållare, packväskor, cykeldator och barnstol, cykelhållare för bilen - vi rekommenderar alltid att använda hjälm och ett godkänt lås! Vi monterar alltid alla förmånscyklar till perfektion och skickar med en treårig garanti på din personalcykel. Leverans sker till valfri adress.

 

Hur kan jag få förmånscykel?

För att få tillgång till förmånscykel med bruttolöneavdrag måste din arbetsgivare teckna avtal med Bikelease. Det kostar vanligen inget för företaget att erbjuda förmånscykel till anställda, så det oftast inte svårt att införa.

Prata med den ansvariga på företaget och be dem kontakta Bikelease eller prata direkt med oss så hjälper vi dig.

Vad kostar förmånscykel?

Kostnaden beror främst på ditt val av cykel, men även på det avtal din arbetsgivare har med Bikelease samt din marginalskatt. Nästan alla anställda sparar pengar jämfört med att köpa cykeln kontant.

Vissa arbetsgivare väljer dessutom att subventionera en del av kostnaden för en extra generös förmån.

Du kan uppskatta kostnaden och besparingen nedan. Skatteverkets nya avdragsregler för 2022 innebär ytterligare besparingar, men också att kringutrustning, samt batterier till elcyklar måste beräknas separat. Innan beställning får du alltid en faktiskt kostnad för den cykel och de tillbehör du har valt och med din arbetsgivare. 

 

Här hittar du alla frågor och svar om förmånscyklar